Беларусам прапанавалі адчуць "Водар Каляд". Такім чынам "Акадэмія піва" Аліварыі прадставіла новы калядны гатунак піва "Калядная Ноч", выпушчаны адмыслова да зімовых святаў.
"Водар Каляд" - курс дэгустатараў водараў, які адкрыўся ў "Акадэміі піва" Аліварыі спецыяльна да запуску новага гатунку. На курсе ўсіх жадаючых прафесійныя самелье навучаць мастацтву дэгустацыі, а акрамя гэтага раскрыюць сакрэты з'яўлення піўных водараў.
"Калядная Ноч" - спецыяльная серыя піва, якое "Аліварыя" выпусціла напярэдадні зімовых святаў. "Святочнае" піва кампанія выпускае не ўпершыню - яго з'яўленне ўжо стала добрай пераднавагодняй традыцыяй завода.
"Ужо на працягу некалькіх гадоў мы выпускаем калядныя гатункі піва, - кажа Наталля Арлова, галоўны півавар «Аліварыі». - Асаблівасцю нашага новага піва ў гэтым годзе стаў тонкі цёплы водар шакаладу, які дасягаецца за кошт выкарыстання соладу спецыяльнай пражаркі. Яркі смак і насычаны водар піва "Калядная Ноч" атрымала дзякуючы выкарыстанню ў ім спецыяльнага гатунка соладу Шато Шакалад, які падвяргаецца абсмажванню пры высокіх тэмпературах".
Піва "Калядная Ноч" выйшла абмежаванай лімітаванай серыяй. Усяго на заводзе выпусцілі партыю ў 17 тысяч дал. Новы гатунак паступіць у продаж з 19 кастрычніка, рэкамендаваны кошт піва - 1 рубель 60 капеек за 0,5 л.
"Шмат каго здзіўляе, што ў адным гатунку піва можна знайсці адразу некалькі водараў. - кажа піўны дэгустатар, кіраўнік лабараторыі "Аліварыі" Марыя Філіпчук. - На самай справе ў свеце налічваецца больш за 32 000 піўных водараў. Зімовыя гатункі піва прадугледжваюць пэўны набор "цёплых" водараў: шакалад, карамель, ваніль. Усе гэтыя ноткі можна адчуць і ў піве "Калядная Ноч". Каб цалкам раскрыць букет водараў, неабходна пры дэгустацыі зачыніць шклянку далонню і ўзбоўтаць яе, каб "вызваліць" водар. А затым прыбраць руку і зрабіць адзін доўгі ўдых ".
Цёмнае піва з водарам шакаладу не толькі падыдзе да асноўных страў каляднага стала, накшталт стэйка, качкі або запечанай індычкі, але таксама будзе выдатна спалучацца з дэсертамі, сырамі, морапрадуктамі.