З 23 ліпеня паспрабаваць аўтарскія стрыт-сэты, распрацаваныя адмыслова для фудкорту A-Fest, можна ў 20 кавярнях і рэстаранах Беларусі.
Трохтыднёвы Food-A-Fest стане гастранамічнай прэ-паці еўрапейскага фэсту піва і ежы, які 11 жніўня пройдзе ў Мінску трэці раз і збярэ ў Лошыцкім парку больш за паўсотні рэстаранаў і кавярняў з самым папулярным у беларусаў стрыт-футам.
Кошт аднаго стрыт-сэта з асноўнай стравай і півам “Аліварыя” складае ад 8 рублёў у залежнасці ад памеру порцыі.
Беларусы ужо могуць паспрабаваць грыбныя і сырныя бургеры, для гурманаў — з ялавічнымі шчокамі, грэцкі гірас з куранём ці востры чызстэйк.
Усяго за час Food-A-Fest сталічныя ўстановы прапануюць больш за 20 папулярных страваў па новых рэцэптах.
— На летніх фэстах з вялікім і разнастайным фудкортам заўсёды хочацца паспрабаваць натуральна ўсё, а атрымоўваецца, у репшым разе, 3-4 стравы за дзень, — кажа Тарас Мацыпура, намеснік генеральнага дырэктара па маркетынгу піваварнай кампаніі “Аліварыя” і арганізатар A-Fest. — Мы ўпершыню прапануем беларусам яшчэ да старту A-Fest пачаць дэгустацыю фестывальных страў.
Зараз у спісе ўдзельнікаў 20 кавярняў і рэстаранаў і 7 аўтарскіх стрыт-сэтаў з бургерамі або шаўрмой і півам “Аліварыя”
У понядзелак 23 ліпеня да Food-A-Fest прыядналіся першыя ўдзельнікі: 11 устаноў сеткі “Гараж”, тры Doner Kebab, два бістро “Штодзённік”, TNT Rock Club, рэстаран Beer&Beef, бар “Маці Стыфлера” і бістро Gyros Griil.
Абнаўляць меню Food-A-Fest будуць цягам наступных трох тыдняў, каб аматары вулічнай ежы маглі кожны дзень спрабаваць мінімум адну новую страву з меню фестывальнага фудкорту.
А 11 жніўня, усе ўстановы адкрыюць свае выязныя пункты ў Лошыцкім парку падчас еўрапейскага фэсту піва і ежы A-Fest. У гэты дзень на сцэну выйдзе брытанка Сафі Эліс-Бэкстар, удзельнік французкага музычнага дуэта Modjo Ян Дэсталь, беларускія групы «Без Билета» і Akute, а па ўсім парку размесцяцца дзясяткі спартыўных і гульнявых пляцовак. Уваход вольны.
Ведущий специалист по корпоративным отношениям