Меню

Музей «Аліварыя» запускае новы фармат экскурсіі «Гід па стылях піва»

Сёння ў адзіным у Беларусі Музеі піваварства «Аліварыя» (Мінск, вул. Кісялёва, 30) адбылася прэзентацыя новага курсу «Гід па стылях піва» ў рамках пазнавальна-забаўляльнага праекта "Акадэмія піва «Аліварыя»". Гэты курс стане яшчэ адным фарматам экскурсіі, даступным для ўсіх наведвальнікаў старэйшыя за 18 гадоў, і са студзеня 2016 года з'явіцца ў раскладзе музея.

 

Мэта новага фармату экскурсіі «Гід па стылях піва» - павысіць культуру спажывання піва і падзяліцца самай цікавай інфармацыяй пра яго з аматарамі пеннага напою. Гурманы, якія шануюць цяперашняе якаснае піва, змогуць пашырыць свой кругагляд і пагутарыць са знаўцамі піваварства. Гэты гід дапаможа зарыентавацца ў вялікай разнастайнасці піўных стыляў і раскажа пра самыя папулярныя тыпы піва, асаблівасці іх вытворчасці, смаку, водару і спалучэння з ежай.

Спікерам мерапрыемства выступіла кіраўнік групы па лакальных брэндах ААТ «Піўзавод Аліварыя», Carlsberg Group Людміла Стручэўская, якая вядомая як вялікі знаўца піва.

На занятках піўны эксперт распавяла аб ключавых адрозненнях ў гатунках піва, аб разнастайнасці піўных гатункаў ў свеце на прыкладзе такіх стыляў, як эль, лагер, портар. Людміла патлумачыла, якім чынам і з якіх кампанентаў вырабляецца бурштынавы напой і як правільна спалучаць піва з рознымі стравамі, пры якой тэмпературы неабходна падаваць напой, а таксама як правільна ацэньваць якасць піва па ўсіх арганалептычных паказчыках. Для таго каб атрыманыя веды і навыкі ацэнкі напою замацаваць на практыцы, для гасцей была таксама праведзена дэгустацыя 8-мі гатункаў піва з партфеля ААТ «Піўзавод Аліварыя».

«ААТ« Піўзавод Аліварыя »- лідар піўнога рынку Беларусі. Гэтыя пазіцыі мы займаем дзякуючы спецыялістам, якія працуюць у кампаніі, і іх экспертным ведам у піваварэнні. Як лідэры мы разумеем, наколькі важна данесці гэтыя экспертныя веды да аматараў піва, падзяліцца з імі сакрэтамі майстэрства і развеяць піўныя міфы. Менавіта з гэтай мэтай мы і запускаем новы фармат экскурсіі «Гід па стылях піва», які ўяўляе сабой пазнавальны і забаўляльны занятак з удзелам знаўцаў піўной справы - спецыялістаў кампаніі «Аліварыя». На гэтай лекцыі аматары піва могуць задаць даўно хвалюючыя іх пытанні і атрымаць поўныя адказы », - адзначыла кіраўнік групы па лакальных брэндах ААТ« Піўзавод Аліварыя », Carlsberg Group Людміла Стручэўская.

У карпаратыўным музеі «Аліварыя» ужо існуе некалькі відаў экскурсій. Першы - «Гістарычны маршрут», які праходзіць па гістарычнай частцы дзеючай вытворчасці, суправаджаецца займальным расповедам пра 150-гадовую гісторыю прадпрыемства і асноўныя этапах піваварэння.

Другі фармат экскурсіі - «Акадэмія піва. Курс піваварэння»- гэта мадэляванне працэсу падрыхтоўкі піўнога сусла. Праводзіцца на базе выставачнай залы Музея без выхаду на вытворчасць.

У рамках праекта «Акадэмія піва» таксама распрацаваны курс па водарах піва. У Музеі ёсць Кола водараў, дзякуючы якому наведвальнікі могуць азнаёміцца ​​з водарамі, а потым паспрабаваць знайсці іх у піве, адчуць, як вучаць прафесійных дэгустатараў. Курс па водарах для наведвальнікаў Музея ў якасці асобнага фармату экскурсіі таксама будзе запушчаны ў 2016 годзе.